ßßß
Składniki:400 g spaghetti300 g zielonego groszku (mrożonego)1 cebula; pokrojona w kostkęczerwona i żółta papryka; pokrojone w paski (300 g)200ml creme fraichesok i skórka otarta z jednej cytryny120 g wędzonego łososia; w kawałkach (można dać więcej)2 łyżki oliwy z oliwek1 ząbek czosnku; przeciśnięty przez praskęNa rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, paprykę i czosnek. Smaż przez 6-8 minut, do czasu aż warzywa zmiękną i zaczną się rumienić.
W garnku ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 4 minuty przed końcem gotowania dodaj groszek. Odcedź niezbyt dokładnie, zostawiając ok 4 łyżek wody. Dodaj creme fraiche, skórkę i sok z cytryny. Wymieszaj.
Na koniec dodaj podsmażoną paprykę, kawałki łososia i przypraw do smaku solą i pieprzem.
SMACZNEGO!
źródło: Smoked salmon, pea & pepper spaghetti