Wykonanie
Prosto! Zdrowo! Pysznie!
(1 miseczka)- 2 bardzo dojrzałe
awokado (jeśli kupiłaś twarde, włóż je na 2-3 dni do papierowej
torebki,powinny zmięknąć :) )- 1 średnia
cebula- 1 ząbek
czosnku- 1 papryczka peperoncino- 1 łyżka
oliwy- sok z 1/2
cytryny- tajemniczy składnik! - 1 łyżka nieaktywnych
płatków drożdżowych (oczywiście, możesz jepominąć, ale idealnie uzupełniają całą tą kompozycję
smakową)-
sól,
pieprzAwokado rozgniatam widelcem (obywam się bez blendera, gdyż uważam, że użycie go niszczy idealną strukturę naszego guacamole).
Cebulę i
czosnek kroję w bardzo drobną kosteczkę, dodaję do
awokado.Do masy wlewam łyżkę
oliwy, sok z 1/2
cytryny. Dodaję rozgniecioną papryczkę peperoncino, nieaktywne
płatki drożdżowe i wszystko dokładnie mieszam.
Solę i
pieprzę do smaku.Podaję z
chrupkim chlebkiem skandynawskim .Pycha!