ßßß
Składniki:350 g mięsa mielonego (użyłam z indyka)1 jajko2 łyżki tartej bułkisól, pieprz, ewentualnie inne przyprawy1 por2 marchewki1 pietruszka (u mnie pasternak)2 łyżki oliwy z oliwek150 ml śmietany 18%3 łyżki mąkiMięso wyrób z jajkiem, bułką tartą i przyprawami.
Z gotowej masy mięsnej formuj malutkie kotleciki i obtocz w mące.
Usmaż na oliwie z oliwek. Dodaj pokrojoną w słupki marchewkę i pietruszkę. Podsmaż trochę i wrzuć pokrojony w krążki por. Wymieszaj i duś mieszając co jakiś czas, aż warzywa zmiękną.
Wlej śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem. Podgrzej jeszcze przez chwilę na małym ogniu.
SMACZNEGO!
źródło : Pulpety w warzywach