Wykonanie

Pieczone
jabłka świetnie sprawdzają się nie tylko jako deser, ale również jako dodatek do ryb.Dziś proponuje Wam zestawienie ich z
rybką:)SMACZNEGO:)

SKŁADNIKI:5
filetów rybnych3 słodkie
jabłkasól,
pieprzlubczykmąkabułka tarta2
jajka
Filety rozmrażamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Płaty doprawiamy
solą,
pieprzem i obficie
lubczykiem. Skrapiamy
sokiem z połówki
jabłka i pozostawiamy w lodówce na minimum pół godziny. Po tym czasie filety obtaczamy w panierce z
mąki,
jajka i
bułki i smażymy na złoto na rozgrzanym
oleju. pozostałe
jabłka obieram, usuwam gniazda i kroje na ćwiartki. Płaty
ryby układamy na blasze i przykrywamy
jabłkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.