ßßß Cookit - przepis na PRZEPIS - Ryba w panierce z pieczonymi jabłkami

PRZEPIS - Ryba w panierce z pieczonymi jabłkami

nazwa

Wykonanie

Pieczone jabłka świetnie sprawdzają się nie tylko jako deser, ale również jako dodatek do ryb.
Dziś proponuje Wam zestawienie ich z rybką:)
SMACZNEGO:)
SKŁADNIKI:
5 filetów rybnych
3 słodkie jabłka
sól, pieprz
lubczyk
mąka
bułka tarta
2 jajka
Filety rozmrażamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Płaty doprawiamy solą, pieprzem i obficie lubczykiem. Skrapiamy sokiem z połówki jabłka i pozostawiamy w lodówce na minimum pół godziny. Po tym czasie filety obtaczamy w panierce z mąki, jajka i bułki i smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. pozostałe jabłka obieram, usuwam gniazda i kroje na ćwiartki. Płaty ryby układamy na blasze i przykrywamy jabłkami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.
Źródło:http://anitainspiruje.blogspot.com/2014/05/przepis-ryba-w-panierce-z-pieczonymi.html