Wykonanie

Quiche pozwala na dużą swobodę jeśli chodzi o dobór składników. Wybrałem
brokuły i
pieczarki oraz cienko pokrojone plastry
pomidora dla uzyskania ciekawszego wyglądu.Przepis na ciasto jest taki sam, jak ten na tartę
jabłkową,Do farszu użyłem:- paczki
pieczarek- jednego
brokuła
- 2 twardych
pomidorów- 2
jajek- małych
cebul- 330ml
śmietany 30%- 100g startego
żółtego sera- 2
piersi z kurczaka-
soli,
pieprzu,
ziół prowansalskich,
papryki
Zacznij od pokrojenia na drobne kawałki i przyprawienia
kurczaka, przesmaż na patelni i dodaj do
kurczaka pokrojone w plasterki
pieczarki, pokrojoną w piórka
cebulę i mieszaj na małym ogniu by farsz zmiękł,
brokuła podziel na różyczki, następnie każdą przetnij na 4.Kruche ciasto piecz przez 20 minut, po tym czasie wyjmij ją z piekarnika, ułóż na nim farsz wymieszany z
brokułami.
Jajka wymiesza ze
śmietaną i
serem, dodaj pół łyżeczki
soli,
pieprzu i szczodrze posyp
ziołami prowansalskimi.Farsz polej uzyskaną miksturą, na nim ułóż pokrojonego w cienkie plasterki
pomidora.Tak przygotowaną tartę piecz przez 25 minut w 220 stopniach C.Smacznego!!!