Wykonanie
Mały świąteczny wybieg. Chociaż po ostatnich wybrykach (upeiczeniu 7 blach brwonie), mówiła, że brownie już w tym roku nie upiecze, to jednak nie dotrzymała słowa. Kobieta zmienną jest!
Do przygotowania ciasta potrzebujemy:- 2 tabliczki
czekolady- 4
buraki, upieczone do miękkości w piekarniku- 100g
mąki- 150 - 200g
cukru- kostkę
masła- 2 kopiaste łyżki
kakao- opakowanie
proszku do pieczenia- 3
jajkaBuraki upiec w piekarniku po czym o studzić i obrać ze skórki. Zmiksować.
Masło,
czekoladę,
cukier i
kakao stopić w kąpieli
wodnej. Ostudzić. Dodać
buraki a
potem po kolei wbijać
jajka W osobnej misce przesiać
mąkę i
proszek do pieczenia. Masę
czekoladowo-buraczaną (chłodną) wymieszać z
mąką. Piec w 160 stopniach ok 40 minut.*
Małż twierdził, że czuje
buraki, ale nikt poza nim ich nie wyczuł :)Wszyscy dali się nabrać, że jest to klasyczne brownie!