Wykonanie
Jesienna słota za oknem - d
eszcz, pożółkłe liscie, nic tylko czytać Staffa. W takie deszczowe, nie tylko jesienne, dni ogarna mnie chłód, ale c iepły sweterek, morze świeczek nie pomagają. Pomoże ta zupa - doprawiona mieszanką aromatycznych i rozgrzewających przypraw. Jeżeli też czujecie się podziębieni albo jest Wam chłodno to wpraszam się do Was z filiżanką tej zupy.

Do przygotowania garnka zupy (czyli kilku solidnych porcji) potrzebujemy:- 1
dynię maślaną, obraną- 1 gałązkę
rozmarynu-
sól,
pieprz-
cynamon,
curry,
paprykę,
płatki chilli do smaku
Dynię maślaną obieram, przekrawam na pół i pozbawiam nasion. Myję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki, które wrzucam do gotującej się osolonej
wody z dodatkiem gałązki
rozmarynu. Gotuję do miękkości ok 20 minut po czym miksuję za pomocą blendera. Przyprawiam do smaku i podaję gorące (może być w towarzystwie
chlebka).