Tego przepisu nikomu nie trzeba przedstawiać!!!!Do przygotowania zupy potrzebujemy:- 4 świeże buraki możliwie z liśćmi- rzodkiewki- zielonego ogórka obranego ze skórki- cebulkę- szczypiorek- koperek- ocet- sól, pieprz- jogurt + kefir/maślankę- 3 jajka ugotowane na twardoUgotować jajka.Buraki oddzielić od liści, umyć i obrać. Ugotować do miękkości, w wodzie z dodatkiem odrobiny octu (jakieś 2 łyżki) wtedy zachowają ładny, buraczany kolor. Studzimy.Uwaga - nie wylewać wody z!gotowania buraków!!!Rzodkiewki, ogórka, szczypiorek, koperek, cebulę i jajka kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Dodajemy jogurt - u mnie ok 500g. Kroimy buraki w kostkę i dorzucamy do zupy.W celu uzyskania ładnego koloru dodajemy wody z gotowania buraków. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dobrze schłodzić - najlepiej przez noc w lodówce i podawać zimne.