Wykonanie
Witajcie kochani. Pogoda piękna!!! Nareszcie można przenieść się z przygotowaniem smacznych posiłków na łono natury. Podzielę się bardzo łatwym przepisem na pyszny sos na bazie jaj,
musztardy...


Składniki do
sosu musztardowegoprzepis na około 300 ml sosu

1
jajko1
żółtko4 łyżeczki kopiaste
musztardy (użyłam o smaku
chrzanowym)3-4 łyżki
śmietany 12% lub
jogurtu naturalnegopłaska łyżeczka
miodu1-2 łyżeczki
masłasól do smakupolecam sprawdzone szaszłyki z
mięsem i warzywamiPrzygotowanie
sosu musztardowego1. Mieszam
jajka z
musztardą,
miodem (na filmiku robię to od razu na małym płomieniu, ale lepiej wymieszać przed wstawieniem na palnik)2. Podgrzewam masę cały czas mieszając. Masa nie może się zagotować. Kiedy zgęstnieje, natychmiast zestawiam z ognia ( w trakcie często unoszę rondel do góry, żeby uniknąć ścinania jaj).3.Do gorącej mieszaniny dodaję
masło,
jogurt,
sól. Dobrze mieszam i dosypuję posiekany
koperek. Gotowe. Pychota.Smacznego!Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze.Pozdrawiam Weronika