ßßß
1 jajko1 żółtko4 łyżeczki kopiaste musztardy (użyłam o smaku chrzanowym)3-4 łyżki śmietany 12% lub jogurtu naturalnegopłaska łyżeczka miodu1-2 łyżeczki masłasól do smakupolecam sprawdzone szaszłyki z mięsem i warzywamiPrzygotowanie sosu musztardowego1. Mieszam jajka z musztardą, miodem (na filmiku robię to od razu na małym płomieniu, ale lepiej wymieszać przed wstawieniem na palnik)2. Podgrzewam masę cały czas mieszając. Masa nie może się zagotować. Kiedy zgęstnieje, natychmiast zestawiam z ognia ( w trakcie często unoszę rondel do góry, żeby uniknąć ścinania jaj).3.Do gorącej mieszaniny dodaję masło, jogurt, sól. Dobrze mieszam i dosypuję posiekany koperek. Gotowe. Pychota.Smacznego!Dziękuję za wszystkie serdeczności, polubienia i ciepłe komentarze.Pozdrawiam Weronika