ßßß
Cookit - przepis na Pasta z jajek, avocado i bazylii na chrupiących krążkach.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pasta z jajek, avocado i bazylii na chrupiących krążkach.
Składniki
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Bazylia
Jajko
Awokado
Majonez
Śmietana
Jogurt grecki
Wykonanie
Najbliższe dni to zdecydowanie czas
Jajek
:)
Jajka
w wydaniu pasty,
jajka
z dipem
kolendrowo
-
koperkowym
,
jajka
pod chrupiącą pierzynką z
boczkiem
i
pieczarkami
, mus z
łososia
i
jajek
,
twarożek
z
wędzonym dorszem
,
cytryną
i
jajkiem
itd. Końca nie widać;)
Siedzę
w kuchni od rana i już mi się w głowie kręci od tych
białek
i
żółtek
. Szybko wrzucam przepis i pędzę na spacer, korzystając z pięknego słońca za oknem:)
Składniki:1 dojrzałe
avocado
3 ugotowane na twardo
jajka
garść liści
bazylii
łyżka
jogurtu greckiego
albo gęstej
śmietany
łyżka
majonezu
2 łyżeczki
soku z cytryny
sól
,
pieprz
do smaku* do podania: krążki z
ciasta francuskiego
(tak na jeden kęs), ponakłuwane widelcem, posmarowane
mlekiem
i posypane
solą
i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem
. Upieczone na złoto.
Przygotowanie:Umieśćcie wszystkie składniki w blenderze i zmiksujcie na gładką pastę. Doprawcie do smaku i gotowe:) Przed podaniem należy schłodzić pastę w lodówce aby nieco stężała. Łatwiej będzie nakładać ją
potem
na krążki z
ciasta francuskiego
.
Źródło:
http://wzaciszudomowejkuchni.blogspot.com/2013/03/pasta-z-jajek-avocado-i-bazylii-na.html
Przepisy powiązane
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Pasta z awokado
Składniki powiązane (0)