Wykonanie

Początki zawsze są trudne...Bardzo długo zbierałam się do założenia bloga.Bałam się, że nie
będę w stanie prowadzić go regularnie, ale zważywszy na fakt, że nazbierałam już spory stosik przepisów oraz mnóstwo zdjęć potraw i deserów- zaczynam.Gotuję czasem, w wolnym czasie, dla rodziny i przyjaciół.Na codzień studiuję formy przemysłowe, jeżdżę konno, uprawiam różne
sporty, ostatnio zapałałam miłością do tenisa. Kocham
języki obce, fotografię i podróże.Fascynują mnie
sporty ekstremalne.Moje
motto: W życiu warto spróbować wszytskiego!Nie rozpisując się zbyt długo, oto przepis nr. 1
Pstrąg faszerowany
kaszą jęczmiennąPrzyznam szczerze, był to eksperyment kulinarny. Połączenie
ryby z
jęczmienną kaszą i
fasolką było dla mnie nowością. Okazało się strzałem w 10! Gorąco polecam. Przepis jest proste a wykonanie dość szybkie.Składniki:2
pstrągi,passata z
pomidorów,
cytryna,
sól,
pieprz,
bazylia,sproszkowane
suszone pomidory,
oregano,woreczek
kaszy jęczmiennej,3/4 puszki
czerwonej fasolki,1/2
cebuli,ok. 2 łyżeczki
masła,
olej z
orzechów włoskich,
sos sojowy,5-10 dag potartego
żółtego sera,2 listki
bazyliiWykonanie:
Pstrągi pozbaw łusek, odetnij głowy i płetwy,
posól, popieprz i oprusz
przyprawami zmieszanymi z passatą. Odstaw na ok. 15 min.W międzyczasie p osiekaj
cebulę, podsmaż chwilkę na odrobinie
oleju z
orzechów włoskich. Dodaj ugotowaną wcześniej
kaszę. Gdy wszstko się podgrzeje połącz z
serem i
fasolką. Dopraw do smaku
sosem sojowym.Farszem napełnij
ryby, na wierzchu połóż odrobinę
masła oraz listek
bazylii.Zawiń w folię. Piecz w naczyniu żaroodpornym przez 25 min w 180 stopniach.Podawaj w towarzystwie świeżej
cytryny.Smacznego!

