ßßß
            
        
Kruchy spód200 g mąki krupczatki2 żółtka100 g masła30 g cukru pudru2 łyżki bardzo zimnej wodyszczypta soliKrem250ml kwaśnej śmietany2 żóltka3 łyżki cukrunasionka wanilii z jednej laskiDodatkowo8 brzoskwiń300g borówek1 galaretka brzoskwiniowaMasło, mąkę, sól, cukier wymieszaj i rozetrzyj w palcach na kruszonkę. Dodaj żółtka i wodę, a następnie szybko zagnieć gładkie ciasto. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum pół godziny, żeby ciasto się chłodziło. Następnie wyjmij ciasto z lodówki, wałkuj, nadając ciastu kształt koła. Wyłóż nim foremkę do tarty , nagrzej piec do 200°C. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz ok. 15 minut, aż będzie delikatnie zarumienione.Wyjmij ciasto, na wierzch poukładaj 4 pokrojone na cząstki brzoskwinie i połowę borówek .Składniki kremu połącz razem i wylej na pierwszą warstwę owoców. zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 200st ok 20 minut. Po tym czasie wyjmij ciasto i poczekaj ,aż ostygnie. Następnie na wierzch poukładaj resztę owoców i zalej tężejącą galaretką.Prze podaniem schłodź w lodówce.

