ßßß
Składniki:kasza jaglana ugotowana – 1 szklanka,kukurydza w puszce – 1 puszka,seler naciowy – 3 gałązki,szczypiorek – 2 pęczki,cebula – ½ szt,Majonez Kielecki – 2-3 łyżki,sól do smaku,papryczka chilli – 1/5 szt,pieprz czarny mielony do smaku.Przygotowanie:Kaszę jaglaną ugotować – wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować ok 20 minut (proporcje woda-kasza 2:1). Do ostudzonej kaszy dodać drobno posiekany szczypiorek, pokrojone gałązki selera oraz posiekaną cebulkę i kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smak. Na koniec wymieszać z odrobiną bardzo drobno pokrojonej papryczki chilli a następnie pozostawić na 15-20 minut w lodówce, żeby się sałatka „przegryzła” a potem przegryźć ją samemu