ßßß
Składniki:cukinia młoda – 5 szt,parówki drobiowe – 5 szt,ser żółty – 15 dkg,olej – 2 łyżki,sól – szczypta,keczup ostry – do smaku.Przygotowanie:Cukinie umyć i przekroić na połówki. Parówki obrać z folii i również przepołowić. Wydrążyć cukinie – ja wykorzystałam przyrząd do usuwania gniazd nasiennych w jabłkach.Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Wsypać do każdej cukinii po parę ziarenek soli i po łyżeczce żółtego sera a następnie umieścić parówkę. Ułożyć cuknie w naczyniu żaroodpornym, polać olejem, dolać pół szklanki wody i przykryć folia aluminiową.Piec około 20 minut pod folią i około 20 minut bez folii. Tempeartura piekarnika ok. 200 stopni. Podawać na gorąco, polane keczupem.