Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowarzywa mieszane 1 kilogramów
olej 6 łyżek stołowych
musztarda 2 łyżek stołowych
keczup 2 łyżek stołowych
miód 2 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: zmiksować
olej z
musztarda,
keczupem,
miodem,
sokiem z cytryny oraz
solą do smaku.Oczyszczone warzywa (np.
bakłażan,
cukinia,
papryka,
cebula) pokroić na kawałki, zalać marynatą i odstawić na 30 minut. Piec na rozgrzanym ruszcie z obu stron po kilka minut. Grillowane warzywa podawać z
pszenna bułką oraz dowolnymi sosami jogurtowymi.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: