Ciasteczka z dużą ilością pożytecznego błonnika i możliwością dodania ulubionych bakalii. Ich zaletą jest również ekspresowe wykonanie i to, że długo pozostają świeże w zamknięciu.Title Votes Rating Review No results.Składniki0,5kg płatków owsianych1 margaryna1 szklanka cukru (można dać mniej)3 jajka5 łyżek mąki2 garści dowolnych bakalii (np. rodzynki+orzechy włoskie, żurawina+pestki słonecznika)Sposób przygotowaniaKrok 1Margarynę rozpuścić z cukrem na niewielkim ogniu, zdjąć z ognia i dodać płatki owsiane, dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.Krok 2Następnie wbić 3 jajka i dodać 5 łyżek mąki, dokładnie wymieszać. Na końcu dorzucić bakalie. Piec około 20 min. w dobrze nagrzanym piekarniku.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (3 votes cast)Ciasteczka owsiane, 10.0 out of 10 based on 3 ratingsPodobne wpisyBakalioweciasteczka z miodemKruche ciasteczka z czekoladą i bakaliamiRyż na mleku z żurawiną i czekoladąMoja granola