Wykonanie


ciasto1,5 szkl
mąki2
żółtka0,5 szkl
cukru2 łyżki wiórek
kokosowychpół kostki
margarynyserek1 kostka
sera białego2
białka0,5 szkl
cukru0,5 szkl
mlekaaromat pomarańczowy (kilka kropel)otarta
skórka z cytryny, ok 1 łyżeczka1 kg
jabłek3 łyżki
cukrukruszonka1,5 szkl
mąki3-4 łyżki
cukrupół kostki
margaryny2 łyżki wiórek
kokosowychJabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkachKruszonkę również przygotować wcześniej rozcierając wszystkie składniki by wytworzyły się grudki, wstawić do lodówki.Zagnieść ciasto z podanych produktów, Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, o wym ok 30x22
Ser i wszystkie dodatki włożyć do kubka blendera , zmiksować dobrze i wylać na ciasto.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st na ok 15- 17 min .
ser powinien zaczynać bokami sie rumienić.
Jabłka wymieszać z
cukrem przed samym wyłożeniem , rozłożyć równo na
serze , przykryć kruszonką. Piec kolejne 15 do 20 min aż kruszonka nabierze złotego koloru.