ßßß
300 g mięsa mielonego1 jajko2 kromki chleba czerstwegosólpieprzpieprz ziołowyszczypta oreganoszczypta lubczykusospół cebuli1 łyżka masła3 łyżki koncentratu pomidorowego1 szkl wody2 łyżki mąkisólpieprzszczypta lubczykuszczypta oregano1 łyżeczka cukrubułka tarta do panierowania i tłuszcz do smażeniaMięso mielone wymieszać z przyprawami, dodać drobno posiekaną cebulę i pokruszony dokładnie chleb oraz jajko, wyrobić masę , formować pulpeciki wielkości moreli i panierować w bułce tartej.Drugą połówkę cebuli drobniutko posiekać i w rondlu podsmażyć na maśle, dodać wodę rozmieszaną z mąką i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku i zagotować ciągle mieszając. Pulpety krótko obsmażyć dookoła i wrzucić do sosu. Gotować ok 10 -12 min. delikatnie mieszając.Makaron spaghetti ugotować al'dente, odcedzić, do garnka z makaronem przelać sam sos, wymieszać, Podzielić na porcje , następnie rodzielić pulpeciki.