ciasto200 g mąki30 g margaryny1 łyżka cukru10 g drożdży1 jajkoszczypta soli80 ml mleka3- 4 jabłkawiórki kokosowe na kruszonkę1/4 kostki margaryny1 szkl mąkipół szkl cukrudo formy tłuszcz i wiórki kokosoweMąkę przesiać, i wsypać do miski. Mleko zagrzać na na ciepło (nie gorąco) rozpuścić w nim drożdże z cukrem. Do mąki dodać sól, wlać mleko z drożdżami, rozpuścić margarynę, jajko rozmącić w kubeczku dodać do ciasta i wygnieść ciasto w misce. Ciasto wyrob ione odkleja się od miski i od ręki.Na koniec obsypać ciasto mąką , przykryć ściereczką i odstawić na ok 30 min.Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z garścią wiórek kokosowych.Z mąkimargaryny i cukru przygotować kruszonkę.Formę (mała tortownica ok 22 cm śr) nasmarować margaryną, posypać wiórkami kokosowymi.Ciasto rozwałkować cienko, wyłożyć dno formy i wyciągnąć nieco na boki. Wysypać jabłka, przykryć kruszonką. Odstawić na ok 20 min do podrośnięcia. Piec 35 min w temp 175 st.