ßßß
ryby (mintaj) 500 g1 bułeczka kajzerka1 ugotowana marchewka
pół cebuli1 jajkołyżka kaparówsólpieprz1 łyżeczka soku z cytrynyszczypta suszonej chili2 łyżki bułki tartejbułka tarta do panierowaniaolej do formyRyby zmielić razem z cebulą i bułeczką, dodać jajko, kapary, tartą bułkę i przyprawy do smaku, wymieszać masę rybną, podzielić na pół , do jednej dodać startą marchewkę i wymieszać. Obie masy podzielić na 3 części. (trzy porcje).Na foli spożywczej uformować z masy rybnej bez marchewki prostokąt ok 18x9 cm na nim rozłożyć masę z marchewką i zwinąć przy pomocy folii w roladkę i opanierować i delikatnie ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak samo zrobić z pozostałymi.Roladki piec 20 min w temp 180 st z termoobiegiem.Podać z ryżem i surówką z pora i marchewki.