ßßß
Cookit - przepis na Bitki wieprzowe panierowane
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bitki wieprzowe panierowane
Składniki
Wieprzowina
Szynka
Sól
Pieprz
Tymianek
Oregano
Majeranek
Mak
Jajko
Wykonanie
600 g
wieprzowiny
(
szynka
)
sól
pieprz
1 łyżeczka
tymianku
1 łyżeczka
oregano
1 łyżeczka
majeranku
3 łyżki
maki
1
jajko
tłuszcz do smażeniaŁadny kawałek
mięsa
pokroić na plastry, dobrze rozbić je młotkiem jak na
schabowy
.
Mąkę
wymieszać z
przyprwami
,
jajko
rozmącić ..Panierować plastry
mięsa
w
jajku
i
ziołowej
panierce z
mąką
.Smażyć z obu stron, podawać z
kaszą
i
sałatką
z
ogórków
.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2013/11/bitki-wieprzowe-panierowane.html
Przepisy powiązane
Karkówka w ziołach
Udka kurczaka w porterze
Pulpety z indyka z kaszą
Wielkanocna pieczeń ze śmietaną
Domowe Burgery
Składniki powiązane (0)