ßßß
mojego przepisuSkładniki:0,5kg mięsa zmielonego od szynki2 całe jaja250g 18% śmietany Robicosól, pieprz5 gałązek świeżego majeranku + na wierzch5 gałązek świeżego tymianu + na wierzchłyżeczkę czubricykolorowy pieprz na wierzch250g cienko pokrojonego bekonu2 kieliszki NapoleonaPrzygotowanie:Do zmielonego mięsa od szynki dodać lekko ubite jajka, śmietanę oraz brandy.Dokładnie wymieszać, dodać listki ziół, doprawić dobrze przyprawami i na godzinęwstawić do lodówki.W naczyniu do zapiekania rozłożyć plastry bekonu tak by wystawały poza naczynie.Wyłożyć schłodzone mięso, przykryć wystającymi plastrami bekonu, posypać kolorowym pieprzem,udekorować gałązkami ziół i zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanymdo 170' Podawać na zimno.Smacznego!* Dekoracja z bekonu pochodzi z miesięcznika "Kuchnia 4/2012"Dodaję do akcji: