Wykonanie

2 udka1
cebula2
marchewki1
pietruszka2 listki zielone
pora2 gałązki
selera (nać)
bazliaoreganomajeranek3 łyżki
soczewicy czerwonej3-4
ziemniaki lekko ugotowane ok 10 min1 łyżka
sosu sojowego - grzybowego Tao Tao
Mięso umyć i włożyć do garnka, zalać
wodą, dodać pokrojoną
marchewkę,
pietruszkę i
cebulę, ugotować
mięso do miękkości, wyjąć , oddzielić od kości i pokroić drobno. Dodać do
wywaru mięso i
czerwoną soczewicę, posiekany
por i
seler, przyprawić do smaku i gotować aż
soczewica rozgotuje się (
soczewica czerwona jest bardzo delikatna) .
Ziemniaki pokroić na nierówne kawałeczki, przyrumienić na patelni i dodać do gulaszu. Zagotować , posypać dużą ilością
natki pietruszki .