ßßß
0,5 kg mąki1 szkl mleka3 dkg drożdży2 żółtka5 łyżeczek cukru6 dkg margaryny Kasia300 g sera białego1 jajko4 łyżeczki cukru2 łyżeczki budyniu toffi lub innegoaromat cytrynowy1 łyżeczka przyprawy Kamis do sera i serników.garść jagód do posypaniabiałko do posmarowaniaMąkę wsypać do naczynia, mleko podgrzać, połowę wlać do mąki a w drugiej połowie rozpuścić drożdże i 2 łyżeczki cukru, żółtka utrzeć z 3 łyżeczkami cukru, margarynę Kasię rozpuścić i wlać wszystko do mąki ; drożdże, żółtka i margarynę. Ciasto wyrobić na gładkie i sprężyste. Posypać mąką, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.Składniki na masę serową włożyć do misy robota i zmiksować.Ciasto podzielić na dwie części. Obie kolejno rozwałkować na placek o rozm ok 40x25 cm posmarować masą serową i zwinąć krótszym bokiem w rulonik.Pokroić w 3 cm krążki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Włączyć piekarnik na 180 st a bułeczki nam tym czasie podrosną.Przed włożeniem do piekarnika posmarować ślimaczki rozmąconym białkiem i posypać jagodami. Piec ok 30-40 min. na złoty kolor.