ßßß
Cookit - przepis na Gołąbki w meksykańskim sosie
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Gołąbki w meksykańskim sosie
Składniki
Kapusta pekińska
Mięso mielone
Cebula
Sól
Pieprz
Jajko
Natka pietruszki
Sos meksykański
Żółty ser
Oliwki
Wykonanie
12 liści
kapusty pekińskiej
1,5 szkl ugotowanej
kaszy
"pęczak"200 g
mięsa mielonego
pół
cebuli
sól
pieprz
1
jajko
natka pietruszki
sos meksykański
Łowicz
ser żółty
do posypaniakilka
oliwek
Liście
kapusty
sparzyć,
Mięso
przysmażyć z
cebulką
, dodać do
kaszy
. przyprawić do smaku dodać
jajko
i wymieszać nadzienie. W sparzone liście zawijać po łyżce nadzienia, ułożyć ciasno w naczyniu posmarowanym
oliwą
i przykryć
sosem meksykańskim
. Wierzch posypać
żółtym serem
i pokrojonymi na plasterki
oliwkami
.Zapiekać w piekarniku ok 40 min w temp 200 st
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2011/03/goabki-w-meksykanskim-sosie.html
Przepisy powiązane
Papryka faszerowana mięsem i ryżem
Kotlety mielone - pieczone
Kebab [kofty] na patyku
Pieczarki faszerowane mięsem.
Faszerowane pieczarki
Składniki powiązane (0)