ßßß

kotlety;mięso mielone z indyka 30 dkg2 kromki chleba2 łyżeczki koncentratu pomidorowegoodrobina papryczki suszonej kruszonej lub innej przyprawysólpieprzbułka tarta do panierowaniaburaczki;1 kg buraczków2 łyżki cukru2 łyżki octusól do smakupieprz ziołowypół szklanki mlekałyżka masłałyżka mąkiPrzygotowanie;Buraczki ugotować wcześniej, wystudzić i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Podlać mlekiem i ogrzewać, mąkę przyrumienić na maśle i dodać do buraczków,wymieszać i doprawić do smaku cukrem, solą octem i pieprzem.Mięso dobrze wyrobić z pokruszonym chlebem i resztą składników .. i zrobić 3 prostokątne kotlety, opanierować w tartej bułce. Usmażyć na oleju.. Podawać z buraczkami. Można też z ziemniakami czy frytkami.