ßßß
Cookit - przepis na Bigos z młodej kapusty
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Bigos z młodej kapusty
Składniki
Żeberka
Mięso
Łopatka
Ziele angielskie
Rozmaryn
Pieprz
Sól
Przyprawy
Cebula
Koncentrat pomidorowy
Mąka
Wykonanie
żeberka
ok 40 dkg
mięso
(
łopatka
) 40 dkg
ziele angielskie
3-4 sztkilka ziaren jałowcaszczypta
rozmarynu
pieprz
ziarnisty kilka ziaren
sól
przyprawa
do bigosu1
cebula
2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego
2 łyżki
mąki
Kapustę
posiekać niezbyt drobno, zalać
wodą
i zagotować, odcedzić pierwszą
wodę
w celu złagodzenia goryczki. Zalać
wodą
do
polowy
objętości obgotowanej już
kapusty
i wstawić na ogień.
Mięso
pokroić w kostkę i przyrumienić na patelni,
potem
cebulę
i
żeberka
.. wszystko włożyć do bigosu.dodać
przyprawy
i gotować ok 1 godzinę. Na koniec wymieszać koncentrat i
mąkę
z niewielką ilością
wody
i podprawić bigos.. Gotowe.
Źródło:
http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/08/bigos-z-modej-kapusty.html
Przepisy powiązane
Bigos z białej kapusty
Zrazy z ryżem, cebulą i ogórkiem kiszonym w pomidorowym sosie
Żeberka duszone
Gulasz wieprzowy z karczochem
Żeberka duszone w piwie
Składniki powiązane (0)