ßßß Cookit - przepis na PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA

PASTA KANAPKOWA Z TUŃCZYKA

nazwa

Wykonanie

Po kilku dniach przerwy wracamy z nowymi pomysłami. Przedstawiamy wam dziś pomysł na zdrowe i pełne witamin śniadanie. Dzięki dużej zawartości ryby, sera i jajek dostarczy nam białka i zdrowych tłuszczy. Jest to idealna alternatywa dla past dostępnych w marketach, które zawierają duże ilości konserwantów. Zachęcamy do spróbowania!
Składniki:
1 jajko (ugotowane na twardo)
puszka tuńczyka (rozdrobnionego w wodzie)
125 g półtłustego twarogu
4 ząbki czosnku
2 łyżeczki śmietany
pęczek szczypiorku
natka pietruszki (kilka gałązek)
pieprz
Tuńczyka odsączyć z wody. Do misy blendera wrzucić ser, pokrojone jajko, tuńczyka oraz śmietanę i zmiksować. Następnie dodać drobniutko pokrojony czosnek, szczypiorek oraz pietruszkę. Doprawić pieprzem do smaku. Miksować jeszcze przez chwilę. Można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku na żywność w lodówce maksymalnie 2 dni lub spożyć od razu.
Smacznego :)
PS - Kanapki można udekorować warzywami. Dzięki temu uzyskamy jeszcze lepsze wrażenia smakowe :D
Źródło:http://banana-smiles.blogspot.com/2015/08/pasta-kanapkowa-z-tunczyka.html