Wykonanie
13 Czerwiec 2015Witam. Na samym początku chciałabym podziękować wszystkim , którzy odwiedzają moja stronę. Dziękuje za komentarze, za polubienia oraz korzystanie z receptur. Przepraszam wszystkich, ze nie jestem bardziej aktywna i nie odpowiadam na komentarze. Zdjęć jest dużo i przepisów, niestety czasu brak. Dzisiaj podaje przepis - moja wersje szybkiego
tortu na urodziny lub inne okazje. Torcik jest delikatny, nie za słodki i co najważniejsze wykonanie nie zajmuje dużo czasu .Polecam!!!

SKŁADNIKI:
Biszkopt;5
jajek0,5 szklanki
cukru pudruodrobina
soli4 łyżki
mąki2 łyżki
mąki ziemniaczanejKrem:2 budynie
śmietankowe1 litr
mleka6 łyżek
cukru1
galaretka truskawkowa500 g
truskawek400 g
śmietany kremówki2
Fixy do
śmietanyPRZYGOTOWANIE:

Pieczemy z produktów
biszkopt. Myślę ze nie muszę opisywać jak. Można użyć gotowego produktu, ja wole samodzielnie upieczone.

Gotujemy
budyń z
cukrem.

Ostudzony
biszkopt dzielimy na 2-3 części. Na talerzu układamy jeden płat i zamykamy foremka bez dna. Wylewamy
polowe gorącego budyniu na płat, przykładamy drugimi i polewamy reszta. Zostawiamy do wystudzenia.

Gdy torcik wystygnie kroimy
truskawki w kosteczke i zalewamy
galaretka - zrobioną z 1,5 szklanki
wody. Zostawiamy do stężenia. Najlepiej na cała noc.

Gdy torcik stężeje zdejmujemy obudowę od tortownicy.Ubijamy
śmietanę z
Fixem i dekorujemy.Gotowe. Prawda ,że szybko?SMACZNEGO !!!