Wykonanie
Zapraszam do przepisu na pyszną zupę
kalafiorową. Delikatna, zdrowa zupka z dodatkiem warzyw posmakuje każdemu.Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Składniki :1 średniej wielkości
kalafior4 skrzydełka z
kurczaka na
bulion1
włoszczyzna4 średniej wielkości
ziemniaki4 łyżki
śmietany do zupPęczek
koperkuVegeta,
sól,
pieprzPrzygotowanie:Gotujemy nasze skrzydełka z
włoszczyzną. W trakcie gotowania doprawiamy,
Vegetą,
solą oraz
pieprzem. Gdy
bulion gotowy wyławiamy wszystko,
marchewkę kroimy w kostkę i na koniec dodamy ją do zupy.
Kalafiora dzielimy na różyczki,
ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę i dodajemy całość do
bulionu. Gotujemy do czasu, aż
kalafior i
ziemniaki będą miękkie. Gdy już są dobre dodajemy
koper posiekany, oraz naszą
marchewkę. Następnie odlewamy pół szklanki zupy i rozrabiamy z 4 łyżkami
śmietany. Po rozrobieniu wlewamy
śmietanę do całości i mieszamy. Trzymamy na wolnym ogniu około 5 min, doprawić
solą i
pieprzem i smacznego!