Składniki:250 g ciasteczek zbożowych100 g masła1 kg sera białego7 łyżek cukru pudrułyżeczka ekstraktu waniliowego300 ml śmietanki 30%100 ml mleka4 łyżki żelatyny2 galaretki malinowe200 g malin2 łyżki cukruRoztopić masło, ciasteczka zmiksować w blenderze i połączyć z masłem, wyłożyć na dno blachy i wstawić do lodówki. Zmielić ser biały na gładką masę. Śmietanę ubić na sztywną masę. Do sera dodać cukier puder, ekstrakt z wanilii i wymieszać. Śmietanę po łyżce dodawać do sera i dokładnie ale delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w gorącym mleku i letnią wlać do masy serowej i wymieszać. Całość wylać na blachę i wstawić do lodówki. Do malin dodać cukier i gotować, uzupełnić do ok. 600 ml wodą. dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Całość dokładnie przetrzeć przetrzeć przez sito aby pozbyć się pestek malin. Gdy zacznie stygnąć wylać na sernik. Pozostawić w lodówce do stężenia.