Wykonanie
Kolejne muffiny mojej produkcji ^^ hehe mam jakąś muffinkową obsesje :) Tym razem zaszalałam i wybrałam kwaśny smak
cytryny przełamując tym samym pasmo
serii muffinek z
czekoladą :) Idealna
śniadaniowe muffiny , pasujące do porannej pracy i kubka zimnego
mleka ... mniam :)- 2 szkl.
mąki pszennej- pół szklanki roztopionego
masła- pół szklanki
cukru- 250g
jogurtu naturalnego- 2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 2 łyżeczki
cukru waniliowego- sok z połówki
cytryny- skórka otarta z połówki
cytryny- szczypta
soli- 2 duże
jajka ( 3 mniejsze )-cztery łyżki stołowe
mleka1. Rozdzielamy składniki na dwie miski (,,suche '' i ,,mokre'') .
Jajka ,
jogurt ,
mleko ,
sok z cytryny mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę . Dodajemy suche składniki i mieszamy aż wszystko się połączy ( nie wolno zbyt długo mieszać , gdyż ciasto będzie zbite )2. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez ok. 25 min :)