Wykonanie

Długa nieobecność i spore zaległości, ale w zapasie mam kilka przepisów, więc nie będziecie poszkodowani. Dziś sernik z pianką
kokosową i mały dodatek:)Zapraszam do pieczenia i krótkiej lektury :)SKŁADNIKI:Masa serowa:-1 kg
sera tłustego(przemieliłam 3 raz)-1 1/2 szklanki
cukru-2 szklanki
mleka-3 łyżki
śmietany-6
żółtek(
białka zostawić do piany)-
aromat waniliowy- 2 opakowania budyniu
waniliowego(bez dodatku
cukru)Pianka:-8
białek-3 łyżki
cukru-100 g wiórek
kokosowychPRZYGOTOWANIE:Ciasto robiłam na święta, ze względu na brak czasu, nie piekłam własnego
spodu. Użyłam pokruszonych
herbatników wymieszanych z roztopionym
masłem :)
Ser mielimy 3
razy, do tak przemielonego
sera dodajemy
cukier,
żółtka, budynie i
śmietane i miksujemy. Na koniec dodajemy
mleko,
aromat waniliowy.Mase
serową wylewamy na pokruszone
herbatnikiPieczemy w 200st/ok.60 minGdy sernik się zetnie i zarumieni dodajemy na wierz ubite
białka z
cukrem i wiórkami, z wierzchu dodatkowo posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy do zarumienienia się pianki.Zostałam nominowana do Liabster blog award, nominowała mnie Hania z blogaZASADY: „Nominacja do Liebster Blog Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za „dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów, więc
daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz je o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował”.1. Skąd pomysł na nazwę Twojego bloga?Gdy pewnego nudnego popołudnia wpadłam na pomysł założenia bloga, nadałam mu inną nazwę, a strone na fb nazwałąm właśnie UPIECZONA, adres bloga wydawał się zbyt skomplikowany, dlatego też adres się zmienił i tak też został :) Skąd pomysł na nazwę2. Jakie danie najczęściej gości w Twoim codziennym jadłospisie?Owsianka i
sałatka owocowa :)3. Jakie najbardziej egzotyczne danie jadłaś/eś?Nie przypinam sobie niczego, co mogłoby zadziwiać ;d4. Twoja ulubiona
pora roku?Zdecydowanie Wiosna!5. Czy pamiętasz najlepszy dzień w swoim życiu?Naturalnie, że najlepszym dniem w moim życiu, był dzień moich narodzin ;d6. W jakich kolorach urządzona jest Twoja kuchnia?Beż i brąz i
cynamon7. Najbardziej znienawidzone przez Ciebie danie?Może i nie danie, ale jedyne co wpadło mi o głowy: tempeh!8. Czajnik na prąd czy na gaz?Nie mam cierpliwości, wybieram ten na prąd ;d9. Gdybyś miał/a na stałe wyjechać z Polski, w jakim
kraju byś zamieszkał/a?Stany Zjednoczone, ale to wyłącznie ze względu na to, że na stałe znajduje się tam bliska i osoba :)10. Jakie strony najczęściej odwiedzasz w internecie?Standardowo: fb,instagram,wszelkiego rodzaju blogi, poczta.11. Jakie jest Twoje ulubione zajęcie poza gotowaniem?MOJE PYTANIA:1.Bez czego nie wyobrażasz sobie życia?2.Jaki smak najbardziej opisuje Twój charakter?3.Co jest najtrudniejsze w prowadzeniu bloga?4.Gdzie najczesciej szukasz kulinarnych inspiracji?5.Wymarzony cel podróży?6.Masz słabość do...?7.Jak najczesciej spędzasz czas?8. Co sprawiło, że postanowiłaś rozpoczac blogowanie?9.Uzależnienie?10.Ulubiony program kulinarny?11. Bez czego nie wyjdziesz z domu?NOMINACJE:1.http://www.niepieprz.pl2.http://rondelinspiruje-magdagotuje.blogspot.com/3.http://mojekulinarnewyprawy.blogspot.com/4.http://www.pieczarkamysia.pl/5.http://www.abcmojejkuchni.blogspot.com/6.http://alicja-wkrainiesmakow.blogspot.com/7.http://iadorecinnamon.blogspot.com/8.http://czekolada-utkane.pl/9.http://feed-me-better.blogspot.com/10.http://ostra-na-slodko.pl/11.http://annajurksztowiczijem.blogspot.com/