ßßß Cookit - przepis na Cukinia z serkiem ricotta zapiekana w cieście naleśnikowym

Cukinia z serkiem ricotta zapiekana w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 średnia cukinia
1 opakowanie serka ricotta
3 jajka
250 ml mleka
12 łyżek mąki orkiszowej jasnej
olej rzepakowy
świeże gałązki rozmarynu
sól
pieprz
Obraną cukinie kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni do 10 minut razem z rozmarynem i przyprawami. Z jajek, mleka i mąki przygotowujemy ciasto, dodajemy sól i pieprz oraz łyżeczkę oleju. Na posmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne wykładamy podsmażoną cukinię, pokrywamy ją serkiem i zalewamy całość ciastem. Zapiekamy w temp. 200 C około 30 minut.
Źródło:http://orkiszowakuchniaanny.blogspot.com/2015/08/cukinia-z-serkiem-ricotta-zapiekana-w.html