Wykonanie
Mąż pojechał z dzieckiem sam do lekarza więc jednak mam czas dodać kolejny przepisik:) Ten przepis znalazłam już jakiś czas temu w jakiejś gazetce troszke go zmodyfikałam i dopiero parę dni temu wypróbowałam , więc się nim pochwalę :)Roladki z
indyka z
fasolką szparagową i
bekonemSkładniki;- 4 plastry z
piersi indyka-
sól,czarnypieprz- 20 szt
fasolki szparagowej- 14-16 plastrów
bekonu- 3 łyżki
oleju , 1
cebula- ząbek
czosnku , 250 ml
biulionu drobiowego- troszeczkę
masłaPrzygotowanie:
1.
Mięso opłukać, osuszyć , przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Doprawić
solą i
pieprzem .
Fasolkę umyć, osuszyć oczyścić. Na każdym kawałku
mięsa położyc po 5
fasolek ,
mięso zwinąć w roladkę .
Potem każdą roladkę owinąć 3-4 plastrami
boczku i spiąć wykałaczkami .2.
Mięso podsmażyc z obu stron na rozgrzanym
oleju .Przełożyć do żaroodpornego naczynia Polać tłuszczem . Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni3.
cebulę i
czosnek obrać .
Cebulę posiekać
czosnek pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć na roladkach. naczynie przykryć pokrywką lub folia aluminiową , wstawic do piekarnika . Piec ok.25 min co jakiś czas podlewać
bulionem.4. Miękkie roladki wyjąć z piekarnika, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce.Sos z pieczenia przecedzić do rondelka . Doprowadzić do wrzenia ,dolać resztę
bulionu,gotować kilka minut.Następnie dodać trochę
masła,roztopić doprawić
solą i
pieprzem .Roladki wyłożyć na talerze , polać sosem .Podawać z
ziemniakami