ßßß Cookit - przepis na Krem z groszku z estragonem

Krem z groszku z estragonem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
groszek mrożony 400 gramów
cebula 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
bulion drobiowy 1,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, drobno posiekaną cebulę podsmażyć, w rondlu, na maśle z olejem, wrzucić zamrożony groszek. Wlać bulion, dodać estragon oraz szczyptę soli i gotować 10 minut. Zupę dobrze zmiksować i doprawić do smaku, a przed podaniem podgrzać. Można podawać z grzankami.
Uwagi:
Zupę można zaprawić śmietaną. Najlepiej dodać ją podczas miksowania albo podać z posiekanym szczypiorkiem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Zupy
Zupy weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10177/Krem-z-groszku-z-estragonem