Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
groszek mrożony 400 gramów
cebula 1 sztuk
estragon 1 łyżek deserowych
bulion drobiowy 1,5 szklanek
masło 1 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, drobno posiekaną
cebulę podsmażyć, w rondlu, na
maśle z olejem, wrzucić zamrożony
groszek. Wlać
bulion, dodać
estragon oraz szczyptę
soli i gotować 10 minut. Zupę dobrze zmiksować i doprawić do smaku, a przed podaniem podgrzać. Można podawać z grzankami.Uwagi:Zupę można zaprawić
śmietaną. Najlepiej dodać ją podczas miksowania albo podać z posiekanym
szczypiorkiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: