Wykonanie
Emilka zażyczyła sobie
ciasteczka misie. Wywołały na jej twarzy taki uśmiech, że naprawdę warto było je zrobić. Kilka zjadła jeszcze gorących zanim zdążyłyśmy namalować im buźki.Składniki:200 g
mąki100 g
masła75 g
cukru pudrumałe
jajkoszczypta
soliłyżka
kakaołyżeczka
mlekadodatkowo:
lukierrozpuszczona
czekoladaMąke z
masłem posiekać, dodać
cukier puder,
jajko i
sól. Zagnieść szybko gładkie ciasto i podzielić je na dwie części. Do jednej dodać
kakao i
mleko. Oba ciasta owinąć w folię i wstawić do lodówki na godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować. Literatką wycinać koła z ciemnego ciasta, z jasnego wycinać mniejsze kółeczka. Zlepiac je razem robiąc pyszczek i uszka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około 10 minut.Na wystudzonych ciasteczkach narysować lukrem oczy a pyszczki
czekoladą.źródło przepisu- Moje Gotowanie