Wykonanie
Delikatne i pulchne naleśniki. Z dodatkiem cydru. Długo czekały na swoją publikację, bo znikały w mgnieniu oka. To dzięki zawartości cydru, naleśniki stają się puszyste. Najlepsze do słodkawego nadzienia. Naleśniki nie należą do najcieńszych, ale bez obaw - te grubsze równie dobrze smakują :) Ciasto na naleśniki najlepiej zrobić wcześniej, min.2 godziny przed smażeniem (może być nawet dzień wcześniej lub zostawić na noc - wtedy dodajemy trochę mniej
mąki, bo z czasem ciasto robi się coraz bardziej gęste).

'naleśniki z cydrem'Składniki (na ok.12 naleśników):- 1 szklanka
mleka- 1 szklanka cydru- 3
jajka- 10g
masła- ok.1,5 szklanki
mąki- 2-3 łyżki
cukru pudru- szczypta
soli
Mąkę przesiać do miski, dodać
sól i
cukier puder. Dodać
jajka,
mleko, roztopione
masło i cydr. Zmiksować na gładką masę (będzie rzadkawa). Odstawić na min 2 h w chłodne miejsce.Patelnię przetrzeć niewielką ilością
masła. Smażyć rumiane naleśniki.Smacznego!

___________________________/*wpis zawiera lokowanie produktu/Więcej na temat tej patelni znajdziesz tutaj .* przepis pochodzi ze strony 'Kwestia Smaku'