ßßß
 
            
         Mleko podgrzewamy prawie do wrzenia, zalewamy nim czekoladę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.W rondelku stapiamy masło, dodajemy mąkę. Gotujemy na małym ogniu przez minutę. Ciągle gotując, wlewamy stopniowo czekoladowe mleko, mieszając drewnianą łyżką. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Rozgrzewamy piekarnik do 180 C. Cztery duże lub sześć małych naczynek żaroodpornych do sufletów wysmarowujemy masłem i wstawiamy do lodówki, aby masło stwardniało. Smarujemy raz jeszcze i każdą foremkę oprószamy cukrem pudrem.Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka dodajemy do wystudzonej masy czekoladowej i dobrze mieszamy.Białka ubijamy z solą. Dodajemy cukier i ubijamy jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy przesiane kakao i dodajemy do piany.1/3 piany dodajemy do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy, aż składniki połączą się. Z taki sam sposób mieszamy resztę piany. Masą napełniamy foremki do pełna i wyrównujemy wierzch płaskim nożem. Posypujemy z wierzchu cukrem pudrem, a w środku robimy palcem głęboki dołek, dzięki czemu suflet będzie równo rósł. Pieczemy 15-20 minut, aż suflety urosną, a na wierzchu uformuje się cienka skorupka. Upieczone posypujemy przesianym cukrem pudrem i natychmiast podajemy.
Mleko podgrzewamy prawie do wrzenia, zalewamy nim czekoladę i mieszamy, aż całkowicie się rozpuści.W rondelku stapiamy masło, dodajemy mąkę. Gotujemy na małym ogniu przez minutę. Ciągle gotując, wlewamy stopniowo czekoladowe mleko, mieszając drewnianą łyżką. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Rozgrzewamy piekarnik do 180 C. Cztery duże lub sześć małych naczynek żaroodpornych do sufletów wysmarowujemy masłem i wstawiamy do lodówki, aby masło stwardniało. Smarujemy raz jeszcze i każdą foremkę oprószamy cukrem pudrem.Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka dodajemy do wystudzonej masy czekoladowej i dobrze mieszamy.Białka ubijamy z solą. Dodajemy cukier i ubijamy jeszcze przez chwilę. Na końcu dodajemy przesiane kakao i dodajemy do piany.1/3 piany dodajemy do masy czekoladowej i delikatnie mieszamy, aż składniki połączą się. Z taki sam sposób mieszamy resztę piany. Masą napełniamy foremki do pełna i wyrównujemy wierzch płaskim nożem. Posypujemy z wierzchu cukrem pudrem, a w środku robimy palcem głęboki dołek, dzięki czemu suflet będzie równo rósł. Pieczemy 15-20 minut, aż suflety urosną, a na wierzchu uformuje się cienka skorupka. Upieczone posypujemy przesianym cukrem pudrem i natychmiast podajemy.