ßßß
Kolejna moja propozycja słodkiej przekąski na przyjęcie dla maluchów.Te babeczki zawierają w sobie małą niespodziankę, która na pewno zachwyci małych łasuchów. Nie znam dziecka, które nie lubi Nutelli więc prawie pewne jest, że babeczki będą smakowały.Składniki na 6 sztuk: na ciasto:140 g mąki55 g drobnego cukru2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli1 jajko150 ml kefiru5 łyżek oleju na krem:1/2 szklanki malin2 łyżki cukru pudru250 g serka mascarponedodatkowo:6 łyżek kremu typu Nutella6 łyżek wiórek czekoladowychSuche składniki ciasta wymieszać, w osobnej misce wymieszać kefir, jajko i olej. Zawartości obu misek połączyć rózgą. Formę do muffinek wyłożyć papierowymi papilotkami i napełnić ciastem do połowy, nałożyć po łyżce Nutelli i przykryć ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 20 minut.Z malin odłożyć sześć sztuk do dekoracji. Resztę zasypać cukrem i zagotować. Przetrzeć przez sitko i wystudzić. Mascarpone utrzeć z przecierem malinowym. Kremem napełnić szprycę i wyciskać na wstudzone babeczki. Udekorować malinami i czekoladą.