Za oknami przepiękna deszczowa aura, która się utrzymuje już od kilku dni tak więc ja postanowiłam nadrobić zaległości blogowe i wstawić przepis na przepyszna i bardzo aromatyczna zupa z dodatkiem białej młodej kapusty, pomidorów oraz dużej ilości koperku. Zupa idealna na te pochmurne i deszczowe dni.Składniki:1 mała główka młodej kapusty3-4 średnie ziemniaki2 kostki mięsnekilka liści laurowychkilka ziaren ziela angielskiegokilka drobiowych cienkich kiełbasekpuszka pomidorówduża garść posiekanego koperkumały kubeczek śmietany 18%sól i pieprz do smaku1 łyżka cukruKapustę drobno siekamy i wrzucamy ją do garnka. Do kapusty dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz kostki mięsne. Do garnka dodajemy również pokrojone w plasterki kiełbaski drobiowe. Wszystko zalewamy wodą dokładnie mieszamy i dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie, a następnie gotujemy. Po około 20 minutach do gotującej się zupy dodajemy pomidory z puszki oraz cukier. Zupę gotujemy do miękkości warzyw. Kiedy warzywa w zupie będą miękkie, wówczas zdejmujemy zupę z ognia i dodajemy do niej koperek oraz śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy sol oraz pieprzem i nakładamy na talerz. Smacznego !!!