Wykonanie

Lekko ciągnący, chrupiący, delikatny idealny na śniadanie. Ja robiłam go na dużej patelni, ale idealnie wychodzi na małej patelni tylko trzeba składni zmniejszyć o pół (łatwiej się przewraca).Składniki:6
jajek10 dag tartego
żółtego sera mozzarella1/4 szklanki
mlekakilka
młodych szparagów1
czerwona papryka1 mały
porkilka plasterków
szynki (u mnie sopocka)2-3 łyżki
oliwy z oliweksól i
pieprzNa
oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę plasterki
szynki.

Do lekko podsmażonej
szynki dodajemy pokrojoną w kostkę
paprykę, poszatkowanego
pora oraz pokrojone
młode szparagi.

Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy do miękkości
szparagów na wolnym ogniu pod przykryciem.

Do
jajek dodajemy
mleko.

Lekko mieszamy i dodajemy
starty ser oraz
pieprz i
sól.

Wszystko mieszamy i wylewamy na patelnię z podsmażonymi warzywami.




Omlet smażymy na wolnym ogniu do momentu lekkiego ścięcia się
jajek, tak abyśmy mogli spokojnie przewrócić go na drugą stronę.

Omlet po przewróceniu smażymy około 3-4 minut.

Po usmażeniu omlet przekładamy na talerz i podajemy zaraz po przygotowaniu. Smacznego !!!





