Składniki:25-30 dag mięsa wieprzowego lu wołowego3-4 cebule2 łyżeczki czosnku granulowanego1 łyżeczka czerwonej papryki1 łyżeczka przyprawy do gulaszu1 łyżeczka kminku2 pietruszki2 marchewki1/2 kg ziemniaków3-4 łyżki olejuwodasól i pieprzMięso pokroić w niewielkie plasterki, zbić każdy tłuczkiem.Mięso zbite tłuczkiem.........................................Lekko podrumienić na tłuszczu.Lekko zrumienione.........................................Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i lekko podsmażyć.Z lekko podsmażoną cebulką...............................................Dodać granulowany czosnek, czerwoną paprykę, sól, przyprawę do gulaszu , kminek i podlać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 30 minut.Z przyprawami...............................................................Marchewkę i pietruszkę oczyścić, pokroić w grubą kostkę i dodać do duszącego się mięsa i dusić dalej podlewając wodą.Z pietruszką i marchewką................................................................Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa wówczas, gdy marchewka i pietruszka zaczną mięknąć i dusić dalej pod przykryciem podlewając wodą do miękkości ziemniaków.Z ziemniakami................................................................Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!Gulasz segedyński..............................................................