ßßß
Krewetki które najbardziej lubię z patelni z masełkiem i czosnkiem, skropione sokiem z cytryny – sa przepyszne i soczyste! Polecam!
Duże krewetkiCytrynaSól, pieprz świeżo mielonyKoperek świeży2 łyżki masła2 ząbki czosnku
Wykonanie:Rozmrożone krewetki , wrzucić na patelnię trzymając chwilę aby odparowały z nadmiaru wody, którą odlewamy. Krewetki odkładamy na talerz.Następnie na patelnię dodajemy masło, pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy kilka minut aż czosnek się zarumieni.Dodajemy krewetki, smażymy chwilę przewracając .Dodajemy posiekany koperek.Doprawiamy solą i świeżym pieprzem z młynka.Skrapiamy obficie sokiem z cytryny.Podajemy ze świeżym pieczywem oraz winem (najlepiej pasuje białe, ja jednak do wszystkiego piję czerwone bo nie lubię białego)Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Koreczki do czerwonego winaMleko czekoladowe >