ßßß Cookit - przepis na Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem

Krewetki smażone na maśle z czosnkiem i koperkiem

nazwa

Wykonanie

< Koreczki do czerwonego wina
Mleko czekoladowe >
Krewetki które najbardziej lubię z patelni z masełkiem i czosnkiem, skropione sokiem z cytryny – sa przepyszne i soczyste! Polecam!
Duże krewetki
Cytryna
Sól, pieprz świeżo mielony
Koperek świeży
2 łyżki masła
2 ząbki czosnku
Wykonanie:
Rozmrożone krewetki , wrzucić na patelnię trzymając chwilę aby odparowały z nadmiaru wody, którą odlewamy. Krewetki odkładamy na talerz.
Następnie na patelnię dodajemy masło, pokrojony w plasterki czosnek. Smażymy kilka minut aż czosnek się zarumieni.
Dodajemy krewetki, smażymy chwilę przewracając .
Dodajemy posiekany koperek.
Doprawiamy solą i świeżym pieprzem z młynka.
Skrapiamy obficie sokiem z cytryny.
Podajemy ze świeżym pieczywem oraz winem (najlepiej pasuje białe, ja jednak do wszystkiego piję czerwone bo nie lubię białego)
Smacznego!
About Pani Kucharka
View all posts by Pani Kucharka >
< Koreczki do czerwonego wina
Mleko czekoladowe >
Źródło:http://panikucharka.pl/wieczorne-szamanie/krewetki-smazone-na-masle-z-czosnkiem