Wykonanie
Chyba najprostszy na świecie sposób na pyszne
krewetki - kilka składników zaledwie, a smak... ech, wspaniały :) Zjedliśmy je z
kapustą pekińską duszoną z
sosem sojowym.

Składniki :200 g. białych
krewetek (kupiłam oczyszczone, mrożone)2 łyżki
masła3 ząbki
czosnkusok z połowy
cytrynysólPrzygotowanie :
Krewetki po rozmrożeniu na chwilę przekładam na talerz wyłożony papierem, by je osuszyć. Na patelni rozgrzewam
masło, dokładam posiekany drobno
czosnek i smażę go przez pół minuty. Dodaję
krewetki i lekko potrząsając patelnią smażę je do 5 minut, starając się je przewracać w trakcie. Następnie dodaję posiekaną
natkę pietruszki, skrapiam je
sokiem z cytryny i jeszcze chwilę smażę. Na koniec oprószam
solą. Podaję z
bagietką.

