Wykonanie
< Grzane
winoKawa z
kardamonem >
Herbatka korzenno-cytrusowa
Herbatka mocno korzenna należny do moich ulubionych zimowych
napojów gorących, które wymyśliłam pod swój gust smakowy. Czuć wszystkie
przyprawy a dodatkowo nuta
cytrusów uzupełnia i wzbogaca smak
herbatki, która osłodzona
miodem jest po prostu czymś przepysznym na jesienne oraz zimowe wieczory. Znakomita przy przeziębieniach jako rozgrzewacz, oraz po przemarznięciach na dworze.Polecam!Porcja na 1 kubek.2 łyżeczki
herbaty liściastejPół plastra
cytryny i
pomarańczyPrzyprawy:
Cynamon- czubek łyżeczki
Nasiona anyżu- pół łyżeczki
Kardamon- czubek łyżeczkiŚwieżo utarta
gałka muszkatołowa1 gwiazdka
anyżu1-2 plasterki świeżego
imbiru1 duża łyżeczka
mioduDo małego rondelka wlać kubek
wody,
herbatę,
przyprawy,
imbir, zagotować. Dodać
cytrusy,
miód, gotować chwilkę na małym ogniu. Przecedzić przez sitko do kubka ale włożyć z powrotem plastry
cytrusów, gwiazdkę
anyżu,
imbir.
Smacznego!About Pani KucharkaView all posts by Pani Kucharka >< Grzane
winoKawa z
kardamonem >