Wykonanie
Krem ten pokazywałam już w
poście na kruche babeczki ale postanowiłam wyodrębnić go osobno zwróciwszy uwagę na jego wszechstronne zastosowanie. Możemy przełożyć nim
torty, ciasta, świetne nadzienie do kruchych,
biszkoptowych babeczek. Jako masa pomiędzy dwa
ciasteczka czy najzwyczjniej w świecie sam w sobie jest rewelacyjnym deserem do, którego fajnym dodatkiem są
owoce. Oprócz smaku
cytrynowego można nadać mu milion innych począwszy od
pomarańczowego a skończywszy na
czekoladowym. To tylko od naszej wyobraźni zależy w jakiej formie go podamy. Obłędny w smaku. Przepis pochodzi z zeszytu teściowej.

Składniki na krem :2 szklanki
mleka8 płaskich łyżeczek
kaszy manny1/2 kostki miękkiego
masła ( 125 g )1/4 szklanki
cukru pudruskórka otarta z jednej średniej
cytryny lub inny dodatek smakowy
Kaszę wsypujemy do
mleka. Stawiamy na niewielki gaz i cały czas mieszając gotujemy ok 20 minut aż będzie gęsta. Przykrywamy wierzch folią tak aby dotykał
kaszy ( nie
zrobi nam się wtedy kożuch ) i pozostawiamy do ostygnięcia.Zimna
kaszę miksujemy blenderem na gładką masę stopniowo dodając
masło,
cukier i
skórkę z cytryny.Smacznego :)