Wykonanie
Nieco zmodyfikowany przez ze mnie przepis bo chciałam żeby były wytrawne a nie słodkawe ze względu na ilość
marchwi. Wyszły pyszne, lekko pikantne. Świetnie pasował by tu sosik np
czosnkowy lub
jogurtowy. Przepis z miesięcznika " Yhreishyva Ruoka 9/12 ".
Składniki :3 szklanki
marchwi startej na cienkich oczkach2 szklanki
cukinia startej na dużych oczkach200 g
fety pokruszonejniepełna szklanka ( około 200 ml )
mąki2
jajałyżeczka
solipieprzolej do smażeniaWszystkie składniki oprócz
oleju mieszamy razem. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość
oleju, smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Należy uważać przy odwracaniu gdyż są giętkie, najlepiej zrobić to szeroką
łopatką lub smażyć mniejsze placuszki.Smacznego :)