Wykonanie
Prosta, szybka, niedroga i bardzo, bardzo smaczna potrawa makaronowa. Świetne wykorzystanie czerstwego
chleba. Gorąco polecam :) Przepis na ten
makaron znalazłam na blogu
Rabarbarra . Przepis podaję ze zmianami wprowadzonymi przez
Rabarbarre.

Składniki :4 kromki czerstwego
chleba6 filecików
anchois ( ja użyłam
anchois,
Rabarbarra użyła puszki
tuńczyka w oleju a aromat
anchois uzyskała z
sosu worcestershire)łyżeczka
tymiankułyzka
sosu worcestershire lub sok z połowy
cytryny ( można pominać )2 ząbki
czosnkumała suszona
papryczka chillisólmakaronłyżka
oliwyMakaron gotujemy al`dente. Odcedzamy.
Chleb kruszymy jak najdrobniej ( ja przemieliłam przez maszynkę ).
Chili drobno kruszymy lub siekamy,
czosnek tniemy w dość cienkie plasterki.Na patelni rozgrzewamy
oliwę, wrzucamy
chleb,
czonek,
chilli,
tymianek, solimy. Podsmażamy około 5 minut aż
chleb nabierze złocistego koloru i stanie się chrupiacy. Dodajemy pokrojone
anchois ( lub
tuńczyka ),
sos worcestershire, chwilę podsmażamy.Zawartość patelni mieszamy z
makaronem.Smacznego :)