Wykonanie
Składniki
Biszkopt:45 dag
maku8 jaj1 szkl.
cukru pudru1
cukier waniliowy4,5 łyżki
kaszy manny1,5 łyżki
bułki tartej1 , 5 łyżeczki proszku d/pMasa:3
jaja3 szklanki
cukru1,5 kostki
masła3 łyżki
kawy mielonej3 łyżki
kakao1 kieliszek
spirytusuSposób przygotowania
Mak sparzyć i zemleć.
Żółtka utrzeć z
cukrem na puch, dodać
cukier waniliowy,
mak,
mannę,
bułkę,
proszek do pieczenia. Na końcu ubite
białka. Piec 40 minut w temp. 180 stopni na blaszce 20x35 cm.
Kawę i
kakao zalać niewielką ilością wrzątku, dobrze wymieszać i odstawić do wystudzenia. Całe
jaja z
cukrem ubić na puszta pianę, a następnie ubijać na parze aż będą gęste i dobrze ciepłe.
Masło utrzeć, dodawać wystudzone
jaja, na końcu sparzoną
kawę,
kakao i
spirytus. Ciasto
makowe przekroić na pół, przełożyć masa i udekorować polewą :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL